Αλύπα ένας προορισμός

Αλύπα ένας προορισμός

που θα σας γοητεύσει!

 

Χρόνους και χρόνους μακριά σε έναν τόπο σκληρό αλλά αγνό ο άνθρωπος στέριωσε με το πολυμήχανο μυαλό του στην άκρη του Ταινάρου του Ποσειδώνα Ιερό για να ηρεμήσει τις εξωτικές δυνάμεις της θάλασσας αλλά και του ίδιου του, του εαυτού.

Για να το δεις το Ιερό στο ακρότατο της Μάνης πρέπει να αφήσεις τους θορύβους, τους δρόμους και τη τεχνολογία και να πλησιάσεις τα αερικά, να δεις πως ζούσαν οι περασμένες οι γενιές. Για να φτάσεις όμως εκεί θα πρέπει να διασχίσεις όλη τη Μάνη.
Εκεί που η ζωή μοιάζει σαν παραμύθι, στο κλειστό ψαράδικο λιμανάκι των καπεταναίων Γκεζιάνων.Εκεί που οι μνήμες σε πάνε σε σκληρές εποχές. Τότε που η σκληρή μετανάστευση με τη μαούνα του καπετάν -Μιχάλη, μας πήγαιγε στο Λαύριο και στο Περαία. Τότε που από αυτό το κρυφό λιμανάκι πήγαιναν με μικρές βάρκες , οι νέοι το 1941 στην Αφρική να καταταγούν στο στρατό της Μέσα-Ανατολής,εναντίον  της αλεπού της ερήμου,του Ρόμελ. 
Τώρα υπάρχει  ένας μυστήριος ρομαντισμός που λίγοι τον συνδέουν με ιστορία και μυστηριακές  μνήμες . Εμείς αμετανόητοι  θα θυμόμαστε κείνες τις δύσκολες εποχές και κατά μια άποψη και ωραίες . Για τώρα πάνω δεξιά ανεβαίνοντας τη πέτρινη σκάλα θα σε καλοδεχτεί ο μπάρμπας Μιχάλης Μουσουρούλης. Αν δεν έχετε επισκεφθεί την Αλύπα να πάτε .
 
Οικισμός: Αλύπα
Υψόμετρο: 32 μ.
Επίσημη Ονομασία: Αλύπα,η (τ.Χαλίκια,τα)
Τοπ. διαμέρισμα: Τ.Δ.Έξω Νυμφίου
Δήμος: Δήμος Ανατολικής Μάνης
Έδρα Δήμου: Γύθειο
Περιφ. Ενότητα: Λακωνία
Κωδ. Οικισμού: 16020302
Πρώην (Καποδιστριακός) Δήμος: ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.