« Επιχείρηση» καθαριότητας στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

« Επιχείρηση» καθαριότητας στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

 Εθελοντικός καθαρισμός  θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Διβαρίου, στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου με αφορμή την Ευρωπαική Γιορτή των Πουλιών. Τόπος συνάντησης θα είναι το παλιό αντλιοστάσιο στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, στις 10.00 το πρωί.

 Υπενθυμίζεται ότι η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής και ιδιαίτερα των μεταναστευτικών πτηνών. Αποτελεί τον πρώτο σταθμό στο ταξίδι τους από την Αφρική για τη Βόρεια Ευρώπη. Πλήθος θηλαστικών, ερπετών, αμφίβιων και ψαριών έχουν εκεί το βιότοπό τους, με κυριότερο τον αφρικανικό χαμαιλέοντα, που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση. Παράλληλα, η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ζώνη αρχαιολογικής προστασίας, αφού διαθέτει μοναδικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν ενω για την καλύτερη δυνατή μετακίνηση των ενδιαφερόμενων, η μετακίνηση  θα γίνει δωρεάν με  λεωφορείο από την Καλαμάτα προς τη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, το πρωί της Κυριακής, 8 Οκτωβρίου. Η καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Ο καθαρισμός της Λιμνοθάλασσας στη Γιάλοβα θα γίνει με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.