Κοινωνικά

Το μοιρολόι της μάνας του Κυριάκου Κοττέα

Ψυχικός θρήνος και ξέσπασμα πόνου! Ζητώ συγνώμη από τη Μάνα  που γράφω τον πόνο της  Παιδιά μου δεν αντέχω, δεν μπορώ όλα θέλω να τα πω μα δεν κουνάει η γλώσσα μου να πω τις καλοσύνες σου.  - Κούλη μου Πώς ήταν να καταδεχτείς να κατεβείς στην κάτω γη

Έφυγε ο Γεώργιος Αθ.Μοσχοβάκος

 Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 76 ετών ο Γεώργιος Αθ. Μοσχοβάκος απόστρατος αξιωματικός στρατού ξηράς με βαθμό Συνταγματάρχη Μηχανικός, στο Ηράκλειο Κρήτης στις 17/5/2017 και κηδεύτηκε στις 18/5/2017.

Επικήδειος στον ιερέα Ιωάννη Σιγαλάκο απο τον γιο του Κυριάκο

Επικήδειος λόγος στον ιερέα πατέρα μου στην εξόδιο ακολουθία που έγινε στις 06/06/2017 στον Ιερό Ναό της Γέννησης Θεοτόκου στα Άλικα Λακωνίας ετών 95. ''Σήμερα αποχαιρετούμε τον πατέρα μας, τον ιερέα Ιωάννη Σιγαλάκο.

Γέννηση κοριτσιού

Η εγγόνα του φίλου μας Βασίλη Κατσιώνη από το γιο του Δημήτρη και τη νύφη του Λεμονιά. Να τους ζήσει. Να «σούρει και σερνικούς» που λέμε στη Μάνη.

Γέννηση αγοριού

O γνωστός μας γιατρός Βασίλης Πατρικάκος και η σύζυγός του Κατερίνα απόκτησαν το 5ο εγγόνι, αγόρι από την κόρη τους Σταυρούλα.

Γαμο-βάπτιση

Τον τελευταίο καιρό ο γάμος έχει δοκιμαστεί στην πραγματική συμβίωση. Το νέο ζευγάρι έζησε μαζί ένα και περισσότερο χρόνο, δοκιμάστηκε στην τριβή της καθημερινότητας, έκανε και παιδί και… στο τέλος παντρεύεται.

Δεν ήταν της μοίρας γραφτό να ζήσει περισσότερο σε αυτό τον κόσμο. Η Άννα από την Αρεόπολη της Μάνης, με ιδιαίτερες ευαισθησίες και άποψη, ξεχώριζε για την καθαρότητα της σκέψης και την επιμονή της. Σκληρή σαν πέτρα, ζεστή σαν ηλιαχτίδα.

Έφυγε ο συμπατριώτης μας Πυριανός (από τον Πύργο Διρού), εξαίρετος κύριος και συμπατριώτης αληθινός, ο Εξαρχάκος Γεώργιος. Είχε προετοιμαστεί για όλα ο μπάρμπα Γιώργης, με χαμόγελο και χιούμορ, δεχόταν κάθε γεγονός που τούφερνε η μοίρα και δεν το έβαζε κάτω.

Έφυγε από τη ζωή ο Στέφανος Κατσάκος   

Μνημόσυνο   Τελέστηκε το μνημόσυνο του φίλου μας Τάκη Βαγιακάκου δικηγόρου από τη Δροσοπηγή, στις 7/12 στην εκκλησία της Βουλιαγμένης. Ο αδερφός του Μιχάλης κατασυγκινημένος έκανε τα δέοντα για τη μνήμη του αδερφού του. Αιωνία η μνήμη σου φίλε μας Τάκη.    

Έφυγε ο Χρήστος Ξιφαράς   Έφυγε από κοντά μας ο Χρήστος Ξιφαράς, του Δημήτρη και της Φωτεινής γιος του γνωστού μας παιδονόμου στο γυμνάσιο. Υπέστη δυστυχώς εγκεφαλικό. Η Κούλα Παναγιωτοπούλου συλλυπείται τους συγγενείς και φίλους του Χρήστου.    

  "Πικρό αντίο"   Έφυγε από κοντά μας ο Κούλης ο Κολοκούρης, ο γνωστός Φαλήδος, ο άνθρωπος, ο σύζυγος, ο πατέρας, ο παππούς, ο άρχοντας της Καμπινάρας, ο καρδιακός φίλος.  

Βίος Ανθόσπαρτος!   • Ο Στέφανος Πετροπουλάκος του Σταύρου και της Αργυρώς, ο γιος του περίφημου χρονογράφου της στήλης μας ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Σταύρου Πετροπουλάκου, παντρεύτηκε στην Κρήτη.

  Βίος Ανθόσπαρτος!  

  Κοινωνικά του Δήμου Ανατολικής Μάνης   Για όσους δεν πήραν την εφημερίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης δημοσιεύουμε τα κοινωνικά από το ληξιαρχείο του Δήμου.   Γάμοι

  Το Σαρανταήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Σπύρου Τσαπατσάρη από την Καρέα της Μάνης   Το μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 26 Απριλίου στην εκκλησία του νεκροταφείου της Νέας Φιλαδελφείας στις 11:30 π.μ.