Διαδρομές

Δυό διαδρομές στη Μάνη

Ένα λαογραφικό ημερολόγιο για την ιστορία του Οιτύλου για διαδρομές μέσα από πλακόστρωτα και μη παραδοσιακά μονοπάτια δημιούργησε ο σύλλογος Οιτυλιωτών με την ακούραστη πρόεδρο Αρετή Βελοπούλου-Ζαρρέα και το Δ.Σ. Δημοσιεύουμε  αποσπάσματα από το ημερολόγιο.  

Ενας κρυμμένος θησαυρός στα Βάτικα

ΟΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΑΓΙΩΡΓΗ. Το βυζαντινό ναΰδριο του Πίσω Αγιώργη είναι ενταγμένο σε ένα σύμπλεγμα 3 ακόμη ερειπωμένων ναϊδρίων που χρονολογούνται περίπου στον 13ο μ.χ αιώνα.

Στον ποδηλατόδρομο Στούπα - Άγιος Νικόλαος... τα είδαμε όλα!!!

Στον ποδηλατόδρομο Στούπα - Άγιος Νικόλαος... τα είδαμε όλα!!! Κείμενα και φωτογραφίες Γεώργιος Μπενέας   Ο συντάκτης του άρθρου κ.Γιώργος Μπενέας μετά της κ. Κυριακούλας Λιανού  

Τρεις πεζοπορικές διαδρομές στο Μαλέα με τους  σχετικούς χάρτες.

ΔIAΔPOMH 1 Nεάπολη - Xωριό Παραδείσι Oμορφιά διαδρομής: *** Xιλιόμετρα: 3,8 Yψομετρική διαφορά: +300μ. Xρόνος: 1ωρ.50’ Το χωριό Παραδείσι με τους Μύλους του.

Από τον Άγιο Πολύκαρπο στον Παλαίρημο

Σήμερα 17 του Τρυγητή κατά την «πάλαι ποτέ» ορολογία του λεξιλογίου, συναντήθηκαν τρεις γνωστοί φίλοι από τα «παλαιά» στην καφετέρια και hotel «του Κουρή» στην Αρεόπολη.

Παραπλέουμε με βάρκα από το Καραβοστάσι μέχρι το Μέζαπο

Η «σπηλιά του Μαύρου» στο Σπαθάρι όπου είναι ο τελικός προορισμός μας είναι στον κόλπο πριν τη Χαρούδα, κάτω από το Στρυλοχάλασμα, τα Κοντραριάνικα. Είναι μια σπηλιά μέσα στη θάλασσα, μήκους 25-30 μέτρων, πλάτους 7-10 και ύψους 5-7 μέτρων.

Από την Αρεόπολη στο Ταίναρο

Πέτρινα χωριά δεσπόζουν σκαρφαλωμένα σε απόκρημνους λόφους, ενώ άλλα βρέχονται από τα γαλαζοπράσινα νερά γραφικών κόλπων. Η άγρια ομορφιά της Μάνης υποδέχεται τους επισκέπτες της για ένα ξεχωριστό ταξίδι.

  Γενική άποψη της περιοχής της Μάνης. Οικισμοί, βυζαντινές εκκλησίες   Της Αρχοντούλας Παπουλάκου Αρχαιολόγου ΥΠΠΟ – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διαχείριση Μνημείων       Θέσεις Βυζαντινών Ναών (πηγή: Δίκτυο Μουσείων Μάνης)