Άρθρα γνώμης

Οι Μανιάτες που δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας  Μανιάτες και Μανιάτισσες, μερικές χιλιάδες (για πολλούς) που έχουν υπογράψει να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στο Σαγγιά, χαρακτηρισμένες περιοχές NATURA και όπου το ζήτημα θα εκδικαστεί στο ΣτΕ στις 25 Οκτωβρίου 2017 θα ζητ

Ο «Ιδεογράφος» και οι δικοί μας « bloggers - Μπλόκερς »

Ένας νέος πολιτισμός έχει ήδη απλωθεί πάνω στον πλανήτη μας. Οι δυνάμεις του νέου συγκρούονται με τις εδραιωμένες του παλαιού. Για καλύτερη κατανόηση θα θυμήσουμε τι είπαν τρία ιστορικά πρόσωπα. Μάο Τσε Τουνγκ: «Η δύναμη βγαίνει απ’ την κάνη ενός όπλου».

«Άχθος» για τη Μάνη τα αιολικά πάρκα

Μάνη: Τάσεις βιώσιμης Ανάπτυξης Τα Αιολικά πάρκα είναι στοιχεία εκτός κλίμακας της περιοχής ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Το κύριο μορφολογικό στοιχείο αποτελεί η λιτότητα και η ένταξη στο λακωνικό τοπίο 1. Τρέχον σενάριο

 Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν σκοπίμως ναούς στις σεισμικές περιοχές

Ο καθηγητής γεωεπιστήμονας Ίαν Στιούαρτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Γης του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο γεωλογικό περιοδικό "Proceedings of the Geologists' Association", έχει στο παρελθόν παρουσιάσει διάφορα ντο

Ελληνική Νεολαία

Νέοι μας, να παραμείνετε στην Πατρίδα μας και να αγωνιστείτε.

Η ντροπή της Ευρώπης

Είναι αλήθεια ότι βομβαρδιζόμενοι από τις ειδήσεις, όπως μας τις σερβίρουν τα MEDIA και ζώντας την καθημερινότητα μας, εγκλωβιζόμαστε σε ένα μικρόκοσμο, από τον οποίο δύσκολα μπορούμε να βγούμε.

Ενημέρωση απο τη Δ.Ε.Υ.Ε.Α  Ανατολικής Μάνης

 Αγαπητοί συνδημότες, όπως όλοι γνωρίζετε, ύστερα από καθυστερήσεις πολλών ετών καταφέραμε να παραδώσουμε ένα έργο πνοής για την πόλη του Γυθείου που τόσα χρόνια βρισκόταν σε τέλμα.

Για τις φωτιές στη Μάνη

Με θλίψη και αγανάκτηση είδαμε κι εφέτος, αρχές του καλοκαιριού, να κατακαίγεται η Μάνη. Οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αου και Βου Βαθμού μεγάλες. Της Κεντρικής όμως Διοίκησης εγκληματικές. 

Παγκόσμιας ισορροπίας Ωφέλεια

Όπως έχουμε ήδη σημειώσει, η παγκόσμια ισορροπία δεν είναι κάτι άλλο, από την ταυτόχρονη ύπαρξη δύο ισοδύναμων πόλων ισχύος στον κόσμο μας. Στα χρόνια που προηγήθηκαν του 1990, αυτή ήταν παρούσα για τρεις δεκαετίες τουλάχιστον…

Παιδιά της Ελλάδος

Θα απευθυνθώ σε εσάς. Την Ελπίδα αυτού του Έθνους, το μέλλον αυτής της Πατρίδας, τη δυναμική αλλά και το σθένος αυτού του κράτους προκειμένου από αποικία να ξαναγίνει πρωτοπόρος στην ανθρώπινη ιστορία.

 Μπελεγρή: Το αδιαχώρητο φέτος στη Λακωνία από τουρίστες

Το αδιαχώρητο παρουσίασε η Λακωνία το φετινό καλοκαίρι και συνεχίζεται. Η αύξηση των επισκεπτών, τουριστών, Ελλήνων και ντόπιων, ξεπέρασε το 25%, τα καταλύματα τον Ιούλιο  παρουσίασαν πληρότητα στο 90% και τον Αύγουστο στο εκατό τοις εκατό.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 16/4/2017

Η ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΡΆΦΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΙΒΑΚΟΣ, Αντιστράτηγος ε.α. – ΝΟΜΙΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΙΣΜΕ

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Υποβλήθηκε από Τηλέμαχος Σ. Ρ

Συγχαρητήρια στον ΟΑΣΑ για την Τηλεματική

Επιμέλεια του Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου

Ματιές στη Μάνη

του Ιατρού κ. Βασιλείου Πατρικάκου

Το παραμύθι του παππού

του Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου Μια φορά κι ένα καιρό δημιουργήθηκε μια Πατρίδα. Χίλιες φορές έγινε μεγάλη και άλλες τόσες μικρή. Πολλές φορές βρέθηκε σε σχέση με την απέραντη δόξα και πολλές φορές, δυστυχώς, βρέθηκε σε σχάση με αυτή. 

Όνειρα & ενύπνια

Του Ιατρού κ. Βασιλείου Πατρικάκου Καλημέρα σας κε Πρωθυπουργέ.

Η ύφεση σκοτώνει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη

Άνθρακες τα αποτελέσματα των μνημονίων   από τον καθηγητή Γ. Αγαπητό πρώην υπηρ. Υπουργό Οικονομικών

Πώς και γιατί διαβρώνεται η Ελληνική Γλώσσα;

  Πώς και γιατί διαβρώνεται η Ελληνική Γλώσσα; του Αντωνίου Α. Αντωνάκου, Καθηγητού – Κλασσικού Φιλολόγου  

Τα έθιμα και τα μάτια μας!

Tύχη αγαθή βόηθησε και φέτος να περάσω τις ημέρες της Λαμπρής στην πανέμορφη Μάνη μας. O καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας. Κρύο, αέρας, βροχή. Το Μεγάλο Σάββατο, μάλιστα, στην Αρεόπολη τα δρολάπια, μου θύμισαν τον παλιό εκείνο καιρό των μαθητικών μας χρόνων.

Αισιοδοξία στα αδιέξοδα

Στόχοι του σύγχρονου παγκόσμιου συστήματος   Ζούμε στη χώρα μας, τα τελευταία τρία χρόνια, μια σχιζοφρενική κατάσταση, με το οδυνηρό απρόοπτο, να καραδοκεί στη ζωή μας, συνεχώς.

Σελίδες